Syrop cytrynowo-miodowy

4.97 (162 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Cytryny zatopione w wielokwiatowym miodzie z dodatkiem imbiru i korzennych goździków to rewelacyjny dodatek do zimowej rozgrzewającej herbaty, idealny na przeziębienia , świetnie rozgrzewa, polecam go mieć w lodówce jest już gotowy na drugi dzień, gdy cytryny puszczą sok i zmieszają się miodem, może stać do tygodnia , ale zazwyczaj znika po 3-4 dniach. Do herbaty dodajemy wraz z cytrynami.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża cytryna
    1 szklanka płynnego miodu prawdziwego wielokwiatowego
    10 sztuk goździków
    7 cm kawałek świeżego imbiru
Wystaw ocenę:

4.97 (162 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Syrop cytrynowo-miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytrynę wyszorować szczoteczką, sparzyć wrzątkiem, pokroić na plasterki tak samo obrany imbir, ułożyć warstwę cytryn i imbiru w czystym słoiku zalać miodem posypać goździkami i tak do skończenia, ostatnią warstwą powinien być miód, słoik zamknąć włożyć do lodówki od czasu do czasu lekko potrząsnąć aby składniki się przemieszały.Syrop jest najlepszy po 2-3 dniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Imbir Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować