Nadszedł już sezon na grilla, więc trzeba wykorzystać każdy pogodny weekend, u nas inauguracja była z kaszanką i warzywami, polecamy :)
20 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
8 szt kaszanki we flaku jak krupnioki
400 g pieczarek pokrojonych
2 cebule pokrojone w talarki
po jednej małej papryce czerwonej, żółtej i zielonej pokrojonej dowolnie
obrane ząbki czosnku o dwa na każdą porcji
kilka pomidorków koktailowych
kukurydza z puszki
przyprawa do grilla
Kaszanka z grilla z warzywami i czoskiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki, cebulę i paprykę posolić, lekko przysmażyć na odrobinie oleju aby pozbyć się soków.
W aluminiowych foremkach ułożyć po jednej kaszance, dodać przysmażone warzywka, pomidorki, kukurydzę i ząbki czosnku.
Posypać przyprawą do go grilla, foremki zawinąć folią aluminiową.
Wstawić na palenisko grillowe, zdjąć mniej więcej po 20 minutach, zależy od płomienia na grillu.
Komentarze