Kaszanka z grilla z warzywami i czoskiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nadszedł już sezon na grilla, więc trzeba wykorzystać każdy pogodny weekend, u nas inauguracja była z kaszanką i warzywami, polecamy :)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 szt kaszanki we flaku jak krupnioki
    400 g pieczarek pokrojonych
    2 cebule pokrojone w talarki
    po jednej małej papryce czerwonej, żółtej i zielonej pokrojonej dowolnie
    obrane ząbki czosnku o dwa na każdą porcji
    kilka pomidorków koktailowych
    kukurydza z puszki
    przyprawa do grilla
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka z grilla z warzywami i czoskiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, cebulę i paprykę posolić, lekko przysmażyć na odrobinie oleju aby pozbyć się soków.
    W aluminiowych foremkach ułożyć po jednej kaszance, dodać przysmażone warzywka, pomidorki, kukurydzę i ząbki czosnku.
    Posypać przyprawą do go grilla, foremki zawinąć folią aluminiową.
    Wstawić na palenisko grillowe, zdjąć mniej więcej po 20 minutach, zależy od płomienia na grillu.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować