Kaszanka z kapustą kiszoną i cebulą

4.95 (150 ocen)

W sezonie grillowym tak przygotowaną kaszankę zawijam w folię aluminiową i piekę na grillu. Jednak już nie mogłam się jej doczekać i przygotowałam wersję na patelni. Wyszło równie smacznie. Wystarczy dodać ziemniaki i mamy gotowy pożywny i pyszny obiad.

Składniki:

  • 5 kaszanek
    400-500g kiszonej kapusty
    1-2 cebule
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.95 (150 ocen)

Kaszanka z kapustą kiszoną i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z wody, kroimy, cebulkę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Cebulę podsmażamy na patelni. Gdy się zarumieni dodajemy kaszankę (obraną ze skóry). Chwilę smażymy, a następnie dodajemy kiszoną kapustę. Dokładnie mieszamy i smażymy aż kapusta zmięknie, a kaszanka przypiecze. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować