Kaszanka z pieczarkami i papryką na grilla bądź do piekarnka

4.51 (192 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dobrą kaszankę z wątróbką, z cebulką , papryką i pieczarkami to ja , i moja rodzina jak najbardziej tak:) Ostatnio robiliśmy pakuneczki na grilla , wyszło pysznie, lecz w dni kiedy spadł deszcz-wstawiliśmy do piekarnika-i też smakowało:)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów dobrej kaszanki z wątróbką ok. 1 kg.
    8 średnich pieczarek
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    sól i pieprz do smaku
    3 łyżki masła
    8 kawałków folii aluminiowej
    Dodatki:
    musztarda wedle uznania
    marynaty wedle uznania
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Grill

Kaszanka z pieczarkami i papryką na grilla bądź do piekarnka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Na maśle szklę pokrojoną w pół plasterki cebulę, dodaję pokrojone w pół plasterki pieczarki, podsmażam, dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażam, doprawiam solą , pieprzem i czubrycą zieloną, mieszam. Na folii układam po plastrze kaszanki, na kaszankę układam porcje podsmażonej mieszanki, zawijam pakuneczki, mąż grilluje. W dni deszczowe pakuneczki wkładam do piekarnika na ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni. Podaję w marynatami i musztardą, ja uwielbiam samą bez dodatków:)

Porady

Ilość kaszanki zależy od tego, jakie porcje chcemy podać. Jeśli mamy kiszeniaki, też doskonale będą pasować:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować