Kasza jaglana z żurawiną i migdałami

4.5 (164 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa przekąska , w sam raz na śniadanie.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
    szklanka wody
    3 łyżki siemienia lnianego
    3 łyżki płatków migdałów
    4 łyżki suszonej żurawiny
    łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Kasza jaglana z żurawiną i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko, płuczemy w zimnej wodzie, następnie przelewamy wrzątkiem. Kaszę przekładamy do garnka, wlewamy wodę i na dużym gazie doprowadzamy kaszę do wrzenia. Po czym zmniejszamy gaz do minimum, i gotujemy do wygotowania wody, około 10 minut. Wyłączamy gaz, wsypujemy siemię lniane, całość mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut, w tym czasie kasza powinna dojść i być sypka. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni około 2 minut. Kaszę jaglaną mieszamy z miodem, płatkami migdałów i suszoną żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować