Kasza jaglana z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybki, zdrowy, wegetariański pomysł na obiad lub ciepła kolację .

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasza jaglana 70 g
    Pieczarki 5 sztuka
    Cebula 1/2 sztuka
    Czosnek 1/2 żabka
    Papryka 1/6 sztuka
    Fasola czerwona z puszki 2 łyżki
    Słonecznik ziarna 2 łyżki
    Pomidor 1/2 sztuka średniego
    Ogórek zielony kawałek ok 5 cm
    Oliwa 1 łyżka
    Sól
    Pieprz
    Szczypiorek
    Bazylia
    Tymianek
    Oregano
    Papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze ugotuj w osolonej wodzie- wcześniej kilka razy przelej gorąca wodą. Cebulę w piórka i przeciśnięty czosnek usmaż dodaj pokrojone w paski pieczarki i paprykę w kostkę. Pomidora odbierz ze skóry pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj. Ogórka pokrój w plastry a później na cztery. Wymieszaj wszystko razem dopraw. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kasza jaglana z mięsem mielonym i warzywami

To może cię zainteresować