Kartoflanka z dzieciństwa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Henryka Lisik.

  • Łatwy

Składniki:

  • - marchew: 2 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - seler (wg uznania): 0.5 sztuki
    - ziele angielskie (ilość wg uznania): 6 sztuk
    - Liscie laurowe (2-3 sztuk wg uznania): 2 sztuki
    - ziemniaki (5-6 sztuk takich które się rozgotowują): 5 sztuk
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - mąka: 2 łyżeczki
    - natka pietruszki (do smaku wg. uznania): 1 pęczek
    - sól (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - cókier (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - serwatka: 1.5 litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kartoflanka z dzieciństwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kartoflanka z dzieciństwa 1. Warzywa starannie myjemy, obieramy i drobno kroimy.
  • Kartoflanka z dzieciństwa 2. Warzywa gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej i przypraw.
  • Kartoflanka z dzieciństwa 3. Serwatkę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Możemy dodać szczyptę cukru. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować