Kartoflanka

4.99 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób

Pyszna zupa ziemniaczana :) Tania i łatwa :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 litr wody
    3 ziemniaki
    3 kiełbasy
    1 cebula
    majeranek
    2 liście laurowe
    sól i pieprz
    vegeta
    1 łyżeczka octu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka mąki
    2 łyżki śmietany
    olej
Wystaw ocenę:

4.99 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kartoflanka

Kartoflanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dorzucić do cebuli. Smażyć do zrumienienia.
    Wrzucić do garnka. Dodać liście laurowe,majeranek,czosnek przecięty na pół,vegetę,ocet,sól i pieprz. Gotować do miękkości ziemniaków. Do szklanki wlać trochę zupy,dodać mąkę i śmietanę, wymieszać tak by nie było grudek i wlać do zupy. Chwilę jeszcze pogotować.
    Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ziemniaki Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować