Karnawałowy Śledzik

0 (0 ocen)

  • 19 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szybka, prosta przekąska, którą można przygotować kilka dni wcześniej. Doskonała na różne uroczystości lub święta.

  • 19 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg płatów śledziowych solonych
    • 2 listki laurowe
    • 2 cebule
    • 4 ziarna ziela angielskiego
    • 1 szk. przecieru pomidorowego
    • 2 łyżki ketchupu pikantnego
    • 100 g śliwek suszonych
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 3 łyżki miodu
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Karnawałowy śledzik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. 1. Płaty śledziowe przekładam do miski, zalewam wodą i odstawiam na godzinę.
    2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Dodaję ziele angielskie, listki laurowe. Przecier pomidorowy, ketchup, pokrojone suszone śliwki i gotuję około 10 minut. Na koniec doprawiam majerankiem, pieprzem oraz solą i studzę sos.
  • śledzie 2. 3. Płatki śledziowe kroję na mniejsze kawałki, łączę z ostudzonym sosem.
    4. Śledzik gotowy.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować