Karkówka z cebulą i grzybami

4.49 (165 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jesienny obiad - karkówka, cebula, grzyby. Doprawione przyprawami, pieczone w piekarniku - to super obiad, podany z kiszonymi ogórkami i ciemnym pieczywem.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1,2 kg karkówki
    2 duże cebule
    Około ½ kg ugotowanych i osączonych grzybów(różnych u mnie prawdziwki,maślaki)
    Sól, pieprz do smaku
    Przyprawa do karkówki
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z cebulą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso wymoczyć w zimnej wodzie. Następnie osączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pociąć na plastry około 1 cm natrzeć solą, pieprzem i przyprawą. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na dno gęsiarki wyłożyć kilka plastrów cebuli. Plastry karkówki układać na dachówkę przekładając plastrami cebuli. Przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1 godziny, następnie dodać pokrojone w kostkę, ugotowane grzyby, zapiekać około 20 minut.

Porady

1.mięso można delikatnie rozbić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować