REKLAMA

Karkówka zapiekana z cebulą,pieczarkami i ziemniakami

wyświetlono: 26968 | dodany do książki kucharskiej: 6 | polecenia: 1

To jest jedno z dań,które mojemu mężowi bardzo smakują;-)A to mnie cieszy najbardziej :)Danie jest proste i robi sie praktycznie samo :)

opublikowany: 28.03.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:




  • 3 plastry karkówki
    10 pieczarek
    1 cebula
    2 ziemniaki
    sól,pieprz,przyprawa do mięs
    olej

Ocena:

(średnia 5 z 170 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Karkówka 1. Plastry karkówki lekko rozbić pięścią.Wymieszać z przyprawami i odrobiną oleju. Odstawić do lodówki.
    Pieczarki i cebulę obrać. Pieczarki pokroić w plasterki,cebulę pokroić w piórka.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki z cebulą.
    Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.
    Do naczynia żaroodpornego układać plaster karkówki,na mięso cebulę z pieczarkami i złożyć na pół. I tak z pozostałymi. Ziemniaki ułożyć obok mięsa. Wlać pół szklanki wody. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Karkówka wg Klaudia0318 Dodane przez: dagita


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE