Karkówka zapiekana z cebulą,pieczarkami i ziemniakami

5 (171 ocen)

To jest jedno z dań,które mojemu mężowi bardzo smakują;-)A to mnie cieszy najbardziej :)Danie jest proste i robi sie praktycznie samo :)

Składniki:




  • 3 plastry karkówki
    10 pieczarek
    1 cebula
    2 ziemniaki
    sól,pieprz,przyprawa do mięs
    olej

Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Karkówka zapiekana z cebulą,pieczarkami i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka 1. Plastry karkówki lekko rozbić pięścią.Wymieszać z przyprawami i odrobiną oleju. Odstawić do lodówki.
    Pieczarki i cebulę obrać. Pieczarki pokroić w plasterki,cebulę pokroić w piórka.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki z cebulą.
    Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.
    Do naczynia żaroodpornego układać plaster karkówki,na mięso cebulę z pieczarkami i złożyć na pół. I tak z pozostałymi. Ziemniaki ułożyć obok mięsa. Wlać pół szklanki wody. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować