Karkówka po prowansalsku

  • wyświetlono: 1386 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Danie wymyślone i wykonane przez mojego męża :-)

  • 260min

Składniki


1,5 kg karkówki wieprzowej
pół szklanki ketchupu łagodnego
pół szklanki wody
3 łyżki koncentratu
2 łyżki musztardy
6 liści laurowych
świeżo zmielony pieprz
sól morska
2 łyżki ziół prowansalskich

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka po prowansalsku

  • karkówka w marynacie1.
    Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Przekładamy ją do naczynia w którym będzie się marynowała.
    Wszystkie składniki na marynatę ( z wyjątkiem ziół prowansalskich ) mieszamy ze sobą i zalewamy karkówkę. Wkładamy do lodówki na ok. 4 godziny.
  • karkówka w naczyniu żaroodpornym2.
    Zamarynowaną karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy z wierzchu ziołami prowansalskimi.
  • karkówka3.
    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 1,5 godziny. W czasie pieczenia raz odwracamy plastry mięsa.
  • karkówka po prowansalsku4. Plastry karkówki podajemy polane sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatakarkówkasos pomidorowywłoska kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka po cygańsku

Dodane przez: Ewelina Marcin

Karkówka po cygańsku

Aromatyczna, miękka karkówka pieczona...

karkówka po cygańsku

Dodane przez: dagooshya

Karkówka po cygańsku

Karkówka to chyba moje ulubione...

Karkówka po cygańsku

Dodane przez: Kinia1984

Karkówka po cygańsku

Szybka w przyrządzeniu, jednak...

KARKÓWKA PO CYGAŃSKU

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

KARKÓWKA PO CYGAŃSKU

Pyszne danie obiadowe z karkówką...

kurczak po prowansalsku

Dodane przez: sbelata

Kurczak po prowansalsku

Mój pomysł na kurczaka:)

karkówka po królewsku

Dodane przez: mirelaj

karkówka po królewsku

soczysta karkówka idealna na niedzielny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE