Kotlet po prowansalsku

  • wyświetlono: 1569 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Kotlet po prowansalsku, świetnie się sprawdzi jako dodatek do świątecznego obiadu.

MonikaW
  • 25min

Składniki

schab,
ser żółty,
mąka pszenna,
olej,
sól,
pieprz,
przyprawa do mięsa,
bułka tarta,
śmietana 18%
jajko.

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet po prowansalsku

  • 1. Schab procujemy na kotlety, przyprawiamy i rozbijamy. Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą w stosunku ok. 3:1. Jajko rozkłócamy, lekko solimy. Mięso panierujemy w kolejności: śmietana, mąka, jajko, ser z bułką. Smażmy na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatakotlet schabowy po prowansalskukotlet w serowej panierceschab w serzeschabowy w serze

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak po prowansalsku

Dodane przez: anik9

Kurczak po prowansalsku

Bardzo szybkie danie , idealne...

Kotlet smarujemy musztardą z obu stron.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kotlet schabowy po chłopsku

Kotlet ma inny smak nie da się...

Udka kurczaka po prowansalsku

Dodane przez: szynszyla

Udka kurczaka po prowansalsku

Pachnący ziołami kurczak. Idealny...

Kotlet z indyka po zbójnicku

Dodane przez: 2milutka

Kotlet z indyka po zbójnicku

Zwykły kotlet wcale nie musi być...

Filety z kurczaka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Filety z kurczaka po prowansalsku

Tak przygotowane mięso jest bardzo...

image-13b1a2q

Dodane przez: malesia3

Kurczak po prowansalsku

Pyszne danie z warzywami . Warto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE