Ziemniaczki z grilla

  • wyświetlono: 943 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Jakie to pyszne... Mogłabym jeść codziennie...

Składniki

Przepis podaję na jedną porcję.

Składniki:
3 małe, młode ziemniaczki
3 - 4 pieczarki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
sól morska

Sposób przygotowania przepisu:

Ziemniaczki z grilla

  • 1. Ziemniaki szorujemy dokładnie (nie obieramy ich!) i osuszamy.
    Pieczarki myjemy i kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od ich wielkości).
  • 2. Na spory kawałek folii aluminiowej (ja dałam folię podwójnie, bałam się, że się rozwali na grillu, ale nic się z nią nie stało) układamy ziemniaczki, pieczarki, posypujemy je solą i natką pietruszki, na wierzch dajemy masło, pokrojone na mniejsze kawałki.
  • 3. Tak przygotowaną porcję zawijamy w sakiewkę bardzo szczelnie.
  • 4. Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok. 40 - 50 minut, do momentu, aż ziemniaczki będą miękkie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylakuchnia_dla_niejadka

Komentarze

Podobne przepisy

Majonezowe piersi z grilla

Dodane przez: Martyna1991

Majonezowe piersi z grilla

Grillowane piersi z kurczaka zamarynowane...

Karkówka

Dodane przez: 2milutka

Karkówka marynowana z grilla

Karkóweczka z grilla pyszna i chrupiąca...

Skrzydełka z grilla

Dodane przez: MagicCookingTime

Skrzydełka z grilla

Cudowny smak na letniego grilla...

Mielone z grilla

Dodane przez: czarrna

Mielone z grilla

Z grilla nie tylko kiełbacha :)

Cukinia z grilla

Dodane przez: MagdalenaS

Cukinia z grilla

Pyszna, aromatyczna cukinia prosto...

mielone na patyku

Dodane przez: Agusia2

Mielone na patyku z grilla

U nas od niedawna królują mielone...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE