Karczek po amerykańsku

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Córka uwielbia pomagać w kuchni. Karczek to jej ulubione danie.

Składniki:

  • ● 70 dag karczku bez kości
    ● 20 dag żółtego sera w plastrach
    ● 3 cebule
    ● majonez
    ● szczypta słodkiej mielonej papryki
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek po amerykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w plastry. Karczek myjemy,
    osuszamy i kroimy
    w 1,5-cm plastry.
  • 2. Mięso układamy na posmarowanej
    olejem blasze.
    Każdy plaster smarujemy
    łyżeczką majonezu. Wykładamy
    cebulę, przykrywamy
    plastrami żółtego sera.
  • 3. Danie pieczemy ok. godziny
    w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 170 °C. Po
    30 minutach posypujemy
    papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować