Karczek po amerykańsku

  • wyświetlono: 1140 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Córka uwielbia pomagać w kuchni. Karczek to jej ulubione danie.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Magdalena Kaczmarczyk, Daleszyce
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 70 dag karczku bez kości
● 20 dag żółtego sera w plastrach
● 3 cebule
● majonez
● szczypta słodkiej mielonej papryki
● olej

Sposób przygotowania przepisu:

Karczek po amerykańsku

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w plastry. Karczek myjemy,
    osuszamy i kroimy
    w 1,5-cm plastry.
  • 2. Mięso układamy na posmarowanej
    olejem blasze.
    Każdy plaster smarujemy
    łyżeczką majonezu. Wykładamy
    cebulę, przykrywamy
    plastrami żółtego sera.
  • 3. Danie pieczemy ok. godziny
    w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 170 °C. Po
    30 minutach posypujemy
    papryką.
PPWS_02-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia amerykańska

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe danie

Dodane przez: aliss06

Udka po amerykańsku

Szybka i smaczna propozycja na...

Schabowe po amerykańsku z frytkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Schabowe po amerykańsku z frytkami

Gdy je robiłem, zabrakło soli....

Dodane przez: an1515

Kalafior po amerykańsku

Polskie warzywo w obcej kuchni

Podudzia z kurczaka po amerykańsku

Dodane przez: Gregorhspeed

Podudzia z kurczaka po amerykańsku

W zasadzie pojęcia nie mamy skąd...

Karczek po grecku

Dodane przez: Ewela 123

Karczek po grecku

Potrawa smaczna i nie trzeba robić...

Kurczak po amerykańsku

Dodane przez: tonajezyku

Kurczak po amerykańsku? A co to takiego?

Wzięłam kurczaka, parę składników...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE