Żeberka po amerykańsku

4.47 (200 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Żeberka w pysznym sosie.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
    1 szklanka coli
    1 szklanka ketchupu łagodnego
    1 szklanka sosu barbecue
    2 ząbki czosnku
    1 liść laurowy
    3 ziela angielskie
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.47 (200 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Sosy

Żeberka po amerykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą.
    Dodać ziele angielskie,liść laurowy,sól i gotować żeberka około 20 min.
    Po obgotowaniu przełożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.
    W garnuszku mieszamy colę, sos barbecue, ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek i zalewamy mięso.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
    Czas pieczenia to około 60 min.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sos barbecue Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować