Żeberka po amerykańsku

  • wyświetlono: 3644 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Dla wielbicieli żeberek , dodatek coli dodaje im charakteru

teresa-kr

Składniki

1 kg żeberek
1 szklanka coca coli
1 szklanka gotowego sosu barbecue
1 szklanka ketchupu

Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka po amerykańsku

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki z jedną kością.
    Ułożyć w brytfance lub żaroodpornym naczyniu.
    Z ketchupu, sosu i coca coli zrobić sos i zalać nim żeberka. Nie doprawiać ich żadnymi innymi przyprawami.
    Wstawić naczynie z żeberkami do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st C i piec około 90 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatażeberkacola
 

Komentarze

Podobne przepisy

Podudzia z kurczaka po amerykańsku

Dodane przez: Gregorhspeed

Podudzia z kurczaka po amerykańsku

W zasadzie pojęcia nie mamy skąd...

żeberka duszone po meksykańsku

Dodane przez: Kuchnia Truckera

Żeberka duszone po meksykańsku

Żeberka duszone po meksykańsku...

Żeberka po tajsku.

Dodane przez: Gotujpysznie

Żeberka po tajsku

Z kuchnią tajską po raz pierwszy...

Żeberka po studencku

Dodane przez: Andrzej132

Żeberka po studencku

Danie idealnie pasuje niedzielny...

Dodane przez: PolskaGotuje

Żeberka po prowansalsku

Pyszne, aromatyczne i bardzo sycące...

Żeberka po farmersku

Dodane przez: luna19

Żeberka po farmersku

żeberka z warzywami , owocami...