Kapusta z grochem

4.5 (158 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

w mojej rodzinie kapusta z grochem jest jedną z potraw wigilijnych

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 75 dekagramów
    - groch luskany: 1 szklanka
    - olej: 6 łyżek
    - cebula biala , drobno posiekana: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch zalać wrzącą woda i odstawić na godzinę. Następnie uzupełnić wodą, aby przykryła groch. i gotować na małym ogniu aż będzie miękki. Przetrzeć przez sito. Kapustkę posiekać nożem, zalać dwoma szklankami wrzącej wody,gotować na małym ogniu do miękkości. Gorącą kapustę wymieszać z przetartym grochem. Cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju aż będzie szklista,wlać z tłuszczem do kapusty. Przyprawić do smaku solą,pieprzem, zagotować odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia. Przed podaniem zagotować na niedużym ogniu, często mieszając. Doprawić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować