Kapusta z grochem

4.99 (147 ocen)

Od niedawna na moim wigilijnym stole gości kapusta z grochem, jest bardzo smaczna i dość szybka do przygotowania. Kilka lat temu przygotowałam taką kapustę i wszystkim zasmakowała.

Składniki:

  • 2 kilogramy kapusty kiszonej
    500 gram łuskanego żółtego grochu
    2 cebule
    Sól, pieprz
    Majeranek
    2 listki laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    5 ziaren pieprzu
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz listki laurowe. Wlewamy wodę, i gotujemy do miękkości na małym ogniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Groch wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę drobno siekamy, dodajemy razem z grochem do podsmażonej cebuli i przez kilka minut razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować