KAPUSTA Z FASOLĄ i GRZYBKAMI

0 (0 ocen)

ta zupa co roku gości na moim wigilijnym stole, pyszna

Składniki:

  • 40 dag kiszonej kapusty
    1 puszka białej fasoli w zalewie
    5 suszonych grzybków
    1 - 2 łyżki mąki
    1 łyżka masła
    1/2 cebuli
    sól, pieprz, jarzynka, majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapusta z fasolą i grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki namoczyć, następnie drobno pokroić. Kapustę odcisnąć, pokroić, wrzucić do garnka, dodać łyżkę tłuszczu i pokrojoną w kostkę cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości, w międzyczasie dodać grzybki. Dodać odcedzoną fasolę z puszki. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić odrobiną wody, wlać do kapusty i wymieszać. Zagotować razem, doprawić przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapusta z fasolą

To może cię zainteresować