Kapusta z grzybami i fasolą

0 (0 ocen)

  • 13 godz.

W moim domu na święta jadamy kapustę z grzybami ale także z fasolą. Robiła ją moja babcia i mama.To taka nasza tradycja.

  • 13 godz.

Składniki:

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
    1 garść podgrzybków suszonych
    1 szklankę fasoli
    sól, pieprz
    1 liść laurowy
    4 ziela angielskie
    1 łyżka masła klarowanego
    1 cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z grzybami i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzybki namaczam na noc. Gotuję na drogi dzień godzinę, odcedzam i kroję Kapustę przekładam do garnka, wlewam wody tyle żeby kapusta była przykryta. Dodaję liść laurowy, ziele, i gotuję do miękkości kapusty. Fasole także namaczam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka, wlewam wodę i gotuję też do miękkości co najmniej godzinę. Cebulę kroję drobno, przesmażam na maśle. Kapustę odcedzam z wody, dodaję fasolę też odcedzoną, podgrzybki, cebulkę, resztę masła, doprawiam solą, pieprzem. Chwile jeszcze podsmażam całość.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Grzyby Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować