Kanapka z rozmarynowym tagliatelle z jajka i łososiem.

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Idealna jako zimna przekąska lub lekkie śniadanie.

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • SKłADNIKI DO PRZYGOTOWANIA TAGLIATELLE:
    - jajko rozbełtane: 1 sztuka
    - rozmaryn świeży, drobno posiekany: 0.5 łyżki
    - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (może być aromatyzowana rozmarynem): 1 łyżeczka
    DO ZłOżENIA KANAPKI POTRZEBA::
    - łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 50 gramów
    - pumpernikiel (kromka): 1 sztuka
    - masło: 0.5 łyżeczki
    - sok z cytryny do smaku ok: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tagliatelle Przekąski

Kanapka z rozmarynowym tagliatelle z jajka i łososiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozmącić z oliwą i rozmarynem. Wlać na rozgrzaną patelnie, nieścięty nadmiar zlać na talerz. Gdy zacznie łatwo odchodzić od patelni przerzucić na drugą stronę.
    Po zdjęciu z patelni "naleśnik" zwinąć w rulonik i wykroić paski.
  • 2. Pumpernikiel posmarować masłem, nałożyć łososia, spryskać cytryna, ułożyć paseczki z jaka.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować