Jajka nadziewane awokado i łososiem

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Na Wielkanocny czas, staram sie aby śniadanie nie zawsze było takie samo, co roku robię coś innego, tym razem proponuję jajka nadziewane awokado i delikatnym wędzonym łososiem, z prostych składników, wyczarujesz coś naprawdę pysznego!

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jaj
    100 g wędzonego łososia
    1 dojrzałe awokado
    2 cebulki dymki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka soku z limonki
    sól morska do smaku
    pieprz biały do smaku
    cząstki limonki do dekoracji
    świeży koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez Pasty

Jajka nadziewane awokado i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuje w osolonej wodzie na twardo, obieram kroję na połówki, żółtka wydrążam do miseczki, z awokado wyjmuję pestkę , miąższ przekładam do żółtek, skrapiam sokiem z limonki aby nie sciemniało, dodaję posiekaną dymkę, majonez, doprawiam do smaku solą i białym pieprzem, całość ucieram widelcem na gładką pastę.
  • 2. Nadziewam jajeczka, na wierzchu układam paseczki pokrojonego wędzonego łososia, dekoruję koperkiem i cząstkami limonki.
    Podaję na świąteczny stół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Awokado Jajka Koper Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować