Kaczka z kaszą i kapustą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

łatwe w przygotowaniu, średnio drogie i średnio czasochłonne

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi kaczki
    1 szklanka kaszy pęczak
    średnia kapusta pekińska
    1 marchew
    1 cytryna
    mała łyżeczka tymianku
    oregano,
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek
    cukier
    sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka z kaszą i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaczka z kaszą i kapustą 1. Pierś umyć i osuszyć natrzeć tymiankiem, oregano, solą i pieprzem, odstawić na 2 godz. do lodówki. Po tym czasie rozgrzać olej i smażyć kaczkę z obu stron po ok. 5 min. na złoty kolor. przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec 20 min. w 180 st. Kaszę pęczak ugotować . Kapustę pekińską drobno pociąć, marchew potarkować i wymieszać, dodać sól, cukier pieprz i sok z cytryny. Polać oliwą.
    Na talerz wyłożyć pociętą w plastry kaczkę , obok kaszę i surówkę z kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Kapusta pekińska Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować