Świeży szczupak z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

kreatywne_gotowanie11

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -składniki podstawowe z zestawu:
    1 szczupak
    10 dag kaszy jaglanek
    1 słoiczek gotowanych buraczków

    -składnik podstawowy dodatkowy:
    1 mała cebula

    -składniki robocze:
    1 jajko
    przyprawa do ryb
    olej
    płatki kukurydziane
    sól
    pieprz

    -dekoracje:
    4 pomidorki koktajlowe
    natka pietruszki
    cytryna
    czerwona cebula

Świeży szczupak z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Świeży szczupak z kaszą jaglaną 1. Szczupaka oczyścić, odfiletować, opłukać, opruszyć solą i pieprzem, przyprawą do ryb i odstawić na godzinę. Kaszę ugotować według przepisu. Filety panierować w roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na koniec skropić sokiem z cytryny. Cebule pokroić w kostkę i wymieszać z buraczkami. Na talerz ułożyć filety rybne, kasze jaglaną i surówkę z buraczków z cebulą. Opruszyć startą skórką z cytryny. Talerz udekorować pomidorkami, natką pietruszki, cytryną i czerwoną cebulą.

Porady

Szczupak najlepiej smakuje jak jest świeży i ze znanego źródła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy