INDYK Z SOSEM AGRESTOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tanie,pożywne i smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • Pierś z indyka,20dag agrestu,2 jajka,4 łyżki bułki tartej i tyle mąki,sól,pieprz,przyprawa drobiowa,olej,kolorowa sałata,pęczek rzodkiewek,1 ogórek,sos winegret,1 łyżka cukru trzcinowego,1 łyżka miodu i cynamon.

Indyk z sosem agrestowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyć oraz osuszyć,pociąć na kotlety,rozbić,przyprawić przyprawami,panierować w mące jajku roztrzepanym oraz bułce tartej,smażyć na rozgrzanym oleju na rumianu,do rondla włożyć umyty agrest,rozgnieść,dodać cukier i miód,przez chwilę dusić mieszając,dodać cynamon oraz doprawić,sałatę umyć,osuszyć,porwać na kawałki,dodać obrany ogórek pocięty w kostkę,rzodkiew w plasterki,przed podaniem polać sosem winegret,na talerz ułożyć sałatę,indyka polać sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy