PULPETY Z LESZCZA W SOSIE KOPERKOWYM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Syte i szybkie danie.

  • 45 min

Składniki:

  • 30dag filetu z leszcza,1 czerstwa bułeczka,1 jajko,10dag kaszy kus-kus,2 ząbki czosnku,1 pęczek koperku,4 łyżki mąki,sól,pieprz,cytryna,papryka słodka,natka pietruszki,sos pieczeniowy

Pulpety z leszcza w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie,odsączyć,następnie rybę drobno posiekać,dodać jajko,pocięto drobno natkę pietruszki,czosnek przyciśnięty przez praskę,przyprawy sok z 1/2 cytryny wymieszać na masę,na patelni rozgrzać olej,formować w dłoni małe pulpety,obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym oleju z obu stron,włożyć pulpety do rondla,do gotującej się wody dodać pocięty drobno koperek i zalać sosem pieczeniowym doprawić i dusić 15 minut,podawać z kaszą kus-kus,pulpety polane sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy