Kaczka z delikatnym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 7 godz. 20 min

Inna delikatna wersja farszu do kaczki

  • 7 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kaczka
    30 dkg wątróbki drobiowej
    3 jabłka kwaśne
    3 cebule
    1 mała bułka
    Sól, pieprz , majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka z delikatnym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaczkę umyć ,osuszyć , natrzeć solą , pieprzem i majerankiem ,odstawić na kilka godzin.
    Przygotować farsz: bułkę pokroić w drobną kostkę ,usmażyć z niej grzanki, jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, drobno pokroić, cebulę posiekać .Drobno pokroić wątróbkę, smażyć 5 min na gorącym oleju .Dodać do niej cebulę , grzanki i jabłka, krótko przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
    Przygotowaną kaczkę napełnić farszem, zaszyć, wstawić w brytfance do piekarnika .Piec około 2 godzin w temp 180 stC . W trakcie pieczenia podlewać wodą. Pod koniec pieczenia można dodać połówki jabłek napełnione konfiturą z borówek i razem zapiec.

Porady

Do farszu można dodac jeszcze sliwki suszone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować