REKLAMA

Rolada z indyka faszerowana kurkami

wyświetlono: 2651 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Doskonała propozycja na uroczysty obiad, prosta i smaczna

opublikowany: 25.06.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg piersi indyka
    30 dkg kurek
    2 łyżki masła
    Sól
    Pieprz
    Tymianek
Ocena:

(średnia 4.5 z 193 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić i umyć. Następnie obsmażyć na łyżce masła . doprawić solą i pieprzem.
    Mięso rozkroić jak na roladę , lekko rozbić tłuczkiem. Osolić, doprawić pieprzem i odrobiną tymianku.
    Na przygotowane mięso wyłożyć drugą łyżkę masła i rozsmarować na mięsie. Na to położyć wystudzone kurki i zwinąć roladę.
    Włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki ,podlać bulionem lub wodą i wstawić do piekarnika.
    Piec w temp 180 st C około 40 minut. W czasie pieczenia odwrócić roladę.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kameleon Kameleon

Rolada z indyka

chcę zaprzeczyć panującej opinii,że filet z indyka, zwłaszcza pieczony , jest suchy !

kategoria: rolada Dania główne opublikowany: 16.02.2015 | wyświetlono: 5389 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: kiciax1 17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o

Faszerowana rolada schabowa

pyszna i soczysta rolada schabowa idealna do obiadu, fantastyczna jako wędlina na kanapki

kategoria: rolada Dania główne faszerowane Wędliny opublikowany: 07.09.2017 | wyświetlono: 12891 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE