Jesienny budyń dyniowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowy wegański budyń

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 330g puree z dyni (najlepiej hokkaido)
    - 280ml mleka roślinnego
    - 25g mąki ziemniaczanej
    - 1 łyżka erytrytolu
    - OPCJONALNIE: ciasteczka korzenne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery Pierniczki

Jesienny budyń dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W niewielkim garnuszku zagotuj puree z dyni, 220ml mleka oraz łyżkę erytrytolu.
  • 2. Pozostałą część mleka (60ml) przelej do kubeczka i wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
  • 3. Gdy mleko w garnku zacznie wrzeć dodaj zawiesinę z mąki oraz mleka i energicznie mieszaj. Nasz budyń momentalnie zgęstnieje.
  • budyń dyniowy z kruszonką 4. Na tym etapie możesz już poprzestać, ale jeśli chcesz dodatkowo ulepszyć swój deser możesz dodać kruszonkę piernikową. Jak? Nic prostszego, wystarczy że pokruszysz kruche ciasteczka korzenne.
  • 5. SMACZNEGO :) !

Porady

WAŻNE! : Po dodaniu zawiesiny z mąki, mleko musi się zagotować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik Budyń Dynia Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować