Jesienne dyniowe babeczki

0 (0 ocen)

Najlepsze dyniowe babeczki jakie miałam okazję zrobić ;) Wilgotne, aromatyczne, intensywnie dyniowe i cynamonowe!

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl puree z dyni (np.domowej roboty)
    2 jajka
    1/2 szkl oleju rzepakowego
    100 g cukru
    3 łyżki cukru trzcinowego
    1 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej


    Dodatkowo:
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Pieczeń Puree

Jesienne dyniowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Puree, jajka, olej oraz cukry roztrzepać za pomocą trzepaczki. W innym naczyniu wymieszać suche składniki. Dodać do nich mokre i krótko wymieszać tylko do połączenia składników. Masę nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w 180 st.C przez około 20 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Porady

Przepis na około 12 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować