Jesienne babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomarańczę sparz, następnie zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Potrzebne będzie tylko 50ml soku z pomarańczy. Puree z dyni wymieszaj dokładnie z sokiem z pomarańczy i mlekiem. Masło roztop. Gdy przestygnie wymieszaj je z jajkami i skórką z pomarańczy. W drugiej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i budyń.
2.. Do suchych składników wlej mokre i wymieszaj tylko do zawilgotnienia składników. Masę przełóż do formy muffinkowej wypełnionej papilotkami. Na wierzch każdej babeczki wyłóż 1 łyżeczkę powideł śliwkowych. Wykałaczką rozprowadź powidła po całej babeczce. Muffinki piecz 25-30 minut w 180 stopniach – do suchego patyczka.
Komentarze