Babeczki dyniowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne babeczki dyniowe. Są bardzo aromatyczne i wilgotne. Dodatek dyni sprawił, że mają też piękny żółty kolorek. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 dag surowej dyni
    10 łyżek wody
    1 jajko
    1 łyżka cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    7 łyżek z czubkiem mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki Jajko

Babeczki dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki dyniowe 1. Dynię obieramy i ścieramy na tarce, wkładamy do garnka i dolewamy wodę, gotujemy przez 2 minuty. Odstawiamy i studzimy.
    Do przestudzonej dyni dodajemy jajko i mieszamy, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i ponownie mieszamy.
    Przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować