Jajko zapiekane w chrupiącej bułce z szynką, serem i szczypiorkiem

4.49 (186 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiące bułki z dużą ilością zdrowych ziaren, zapiekane z jajkiem, szynką, aromatyczną cebulką i serem, posypane świeżym, pachnącym szczypiorkiem to fajny pomysł na urozmaicone śniadanie w zdrowym stylu, które pozytywnie zaskoczy Waszych domowników.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki wieloziarniste
    4 jajka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    120g szynki wędzonej
    150g mozzarelli
    4 łyżki świeżego posiekanego szczypiorku
    1 łyżka oleju
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Szynki Śniadanie Ser

Jajko zapiekane w chrupiącej bułce z szynką, serem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z każdej bułki obciąć wierzch i wydłubać środek.
  • 2. Mozzarellę zetrzeć na tarce, a szynkę pokroić w kostkę.
  • 3. Cebulę i czosnek drobno posiekać zeszklić na oleju, dodać szynkę i chwilę jeszcze przesmażyć.
  • 4. Do każdej bułki włożyć przesmażoną cebulę z czosnkiem i szynką, starty ser i wbić po 1 jajku. Całość oprószyć solą, pieprzem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 12-16 minut aż białko się zetnie.
  • 5. Gotowe bułki podawać posypane świeżym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Cebula Jajka Sery Szczypiorek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować