Pysznie doprawione jaja w sam raz na domową imprezę lub szybką kolację Jak dla mnie rewelacja ekspresowe wykonanie, oryginalny smak, a dużo mniej pracy niż przy jajach faszerowanych.
20 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
8 jaj
3 ogórki kiszone
1/2 pęczka koperku
400 g jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 duża cebula
sól i pieprz
Jajka w sosie ogórkowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja umyć, ugotować na twardo i schłodzić. Cebulę obrać i posiekać w drobna kosteczkę. Ogórki również posiekać w drobną kostkę
2.Jaja obrać i przekroić na połówki, ułożyć na półmisku. Koperek umyć i drobno posiekać
3.Do miski wlać jogurt, dodać majonez, koperek ogórki, cebulę i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać jajka. Podawać schłodzone. Smacznego!
Komentarze