Jajka w sosie ogórkowo-koperkowym

5 (140 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pysznie doprawione jaja w sam raz na domową imprezę lub szybką kolację Jak dla mnie rewelacja ekspresowe wykonanie, oryginalny smak, a dużo mniej pracy niż przy jajach faszerowanych.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jaj
    3 ogórki kiszone
    1/2 pęczka koperku
    400 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    1 duża cebula
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka w sosie ogórkowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w sosie ogórkowo-koperkowym 1. Jaja umyć, ugotować na twardo i schłodzić. Cebulę obrać i posiekać w drobna kosteczkę. Ogórki również posiekać w drobną kostkę
  • Jajka w sosie ogórkowo-koperkowym 2. Jaja obrać i przekroić na połówki, ułożyć na półmisku. Koperek umyć i drobno posiekać
  • Jajka w sosie ogórkowo-koperkowym 3. Do miski wlać jogurt, dodać majonez, koperek ogórki, cebulę i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać jajka. Podawać schłodzone. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować