Jajka w sosie ogórkowo - paprykowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jajka w tym prostym i pysznym sosie znajdą miejsce na każdym stole.

  • 25 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
    1 ogórek konserwowy,
    2 - 3 kawałki papryki konserwowej,
    5 łyżek majonezu,
    1 łyżeczka musztardy stołowej,
    szczypiorek,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w sosie ogórkowo - paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy na pół. Ogórka i paprykę drobno siekamy. Do miseczki wkładamy majonez, musztardę, pokrojone warzywa, posiekany szczypiorek. Mieszamy doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sos wykładamy na jajka - dekorujemy szczypiorkiem i papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować