Jajka w babeczkach

  • wyświetlono: 123 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Super podane jajka na stół wielkanocny.

profilowe
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto francuskie 1 opakowanie
Serek topiony śmietankowy 10 dag
Jajka 8 szt.
Ser żółty 15 dag
Sól i pieprz do smaku
Mąka pszenna 1 łyżka
Masło 1 łyżka
Śmietana gęsta 22% 1/3 szklanki
Bulion drobiowy (może być z kostki) 1/3 szklanki
Koperek do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka w babeczkach

  • 1. Wykonanie:
    Z ciasta francuskiego wyciąć kółka, wylepić foremki i podpiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor, po czym ostudzić. W między czasie stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć, wlać śmietanę z bulionem. Dodać serek topiony, mieszać by nie było grudek. , przyprawić do smaku. Podpieczone babeczki napełnić przygotowanym sosem i na każdy delikatnie wbić po jednym jajku. Boki białek posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć z foremek i podawać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkaserek topiony

Komentarze

Podobne przepisy

JAJKA W KOSZYCZKU Z BOCZKU

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA W KOSZYCZKU Z BOCZKU

Idealne na śniadanie, świetne jako...

jajka

Dodane przez: blondynkagotuje90

Jajka w cieście francuskim

Jajka w nowej, wiosennej odsłonie...

Panierowane jajka

Dodane przez: 23ewelina

Panierowane jajka

Są przepyszne i nabierają całkiem...

JAJKA Z SERKIEM MASCARPONE

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA Z SERKIEM MASCARPONE

Pomysł na smaczne i tanie jajka...

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

Dodane przez: Joanna Kryla

Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

Łatwe w przygotowaniu, smaczne,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE