Jajka w babeczkach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Super podane jajka na stół wielkanocny.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
    Serek topiony śmietankowy 10 dag
    Jajka 8 szt.
    Ser żółty 15 dag
    Sól i pieprz do smaku
    Mąka pszenna 1 łyżka
    Masło 1 łyżka
    Śmietana gęsta 22% 1/3 szklanki
    Bulion drobiowy (może być z kostki) 1/3 szklanki
    Koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Jajka w babeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Z ciasta francuskiego wyciąć kółka, wylepić foremki i podpiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor, po czym ostudzić. W między czasie stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć, wlać śmietanę z bulionem. Dodać serek topiony, mieszać by nie było grudek. , przyprawić do smaku. Podpieczone babeczki napełnić przygotowanym sosem i na każdy delikatnie wbić po jednym jajku. Boki białek posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć z foremek i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować