Jajeczka w babeczkach

4.49 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Jajka inaczej - smacznie, zdrowo, pomysłowo :)

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 plasterek szynki
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka na twardo Przystawki

Jajeczka w babeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dodtki do jajka 1. Foremki na babeczki posmarować dokładnie olejem. Szynkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Na dno foremek wrzucić szynkę i szczypiorek.
  • Gotujące się jajka 2. Do tak przygotowanych foremek wbić po jajku, a następnie foremki wstawić do gotującej się wody, tak aby poziom wody był niższy niż ranty foremek. Jajka posypać z wierzchu solą i pieprzem.
  • Ugotowane jaja 3. Gotować około 10 minut, najlepiej pod przykryciem. Gotowe jajka podważyć delikatnie przy rantach i wyjąć na talerzyk :) Posypać szczypiorkiem.

Porady

Moje foremki są dosyć małe, więc wybijając jajka stawiłam je na talerzyku, w ten sposób białko, które nie mieściło się w foremce spływało na spodek i tak powstało piąte oszukane jajo :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować