PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Jajka faszerowane w chrupiącej paniercehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/15/jajka.jpeg44963000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/jajka-faszerowane-w-chrupiacej-panierce
4 jajka
150 g zielonego groszku
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
panierka:
1 jajko
2 łyżki mleka
1/2 szkl mąki
bułka tarta do obtoczenia
oliwa do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Jajka faszerowane w chrupiącej panierce
1.
Groszek gotujemy według opisu na opakowaniu, a po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, aby nie stracił ładnego koloru.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i oddzielamy żółtka.
Żółtka przekładamy do ugotowanego groszku, dodajemy majonez i miksujemy blenderem na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Połówki jajek (białka) zamaczamy w roztrzepanym z 2 łyżami jajku, następnie obtaczamy w mące, ponownie w jajku i na końcu obtaczamy w bułce tartej. Tak panierowane połówki jajek smażymy na złoty kolor w głębokim oleju. Usmażone studzimy i faszerujemy za pomocą rękawa cukierniczego farszem z żółtek i zielonego groszku.
Przed podaniem można posypać szczypiorkiem i dla kontrastu dodać kawałek rzodkiewki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze