Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

  • wyświetlono: 2113 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

viki2903
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
150 g zielonego groszku
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
panierka:
1 jajko
2 łyżki mleka
1/2 szkl mąki
bułka tarta do obtoczenia
oliwa do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

  • 1. Groszek gotujemy według opisu na opakowaniu, a po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, aby nie stracił ładnego koloru.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i oddzielamy żółtka.
    Żółtka przekładamy do ugotowanego groszku, dodajemy majonez i miksujemy blenderem na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Połówki jajek (białka) zamaczamy w roztrzepanym z 2 łyżami jajku, następnie obtaczamy w mące, ponownie w jajku i na końcu obtaczamy w bułce tartej. Tak panierowane połówki jajek smażymy na złoty kolor w głębokim oleju. Usmażone studzimy i faszerujemy za pomocą rękawa cukierniczego farszem z żółtek i zielonego groszku.
    Przed podaniem można posypać szczypiorkiem i dla kontrastu dodać kawałek rzodkiewki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaJajka faszerowanejajka smażonejajka wielkanocnejajka w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pastą z makreli

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane pastą z makreli

Smaczne i pyszne jajka.

Jajka w sosie warzywnym

Dodane przez: alaaa

Jajka w sosie warzywnym

W okresie wielkanocnym jemy dużo...

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Faszerowane jajka nie tylko będą...

jajka

Dodane przez: epelc26

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe...

jajka faszerowane kiełbasą

Dodane przez: monika016

Jajka faszerowane kiełbasą

Pomysłów na farsz do jajek mam...

Jajka faszerowane brokułem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jajka faszerowane brokułem

Idealna przekąska na imprezy.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE