Jajka 8 szt.
Ser żółty starty 4 łyżki
Masło 2 łyżki
Olej 2 łyżki
Mały por 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Natka pietruszki
Sposób przygotowania przepisu:
Jajka nadziewane wątróbką drobiową
1.
Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż nie uszkadzając skorupki. Ostrożnie ze skorupek wyjąć białka z żółtkami, a skorupki odłożyć. Białka wykorzystać do czego innego, zaś żółtka drobno posiekać. Wątróbkę podsmażyć na oleju na złoty kolor i po ostudzeniu drobno posiekać, wymieszać z posiekanymi żółtkami i drobno posiekanym porem. Przyprawić do smaku, wymieszać i napełnić skorupki, posypać żółtym serem. Wyłożyć na foremkę posmarowaną masłem i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze