Jajka nadziewane wątróbką drobiową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka podane inaczej na stół wielkanocny.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jajka 8 szt.
    Ser żółty starty 4 łyżki
    Masło 2 łyżki
    Olej 2 łyżki
    Mały por 1 szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Jajka nadziewane wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż nie uszkadzając skorupki. Ostrożnie ze skorupek wyjąć białka z żółtkami, a skorupki odłożyć. Białka wykorzystać do czego innego, zaś żółtka drobno posiekać. Wątróbkę podsmażyć na oleju na złoty kolor i po ostudzeniu drobno posiekać, wymieszać z posiekanymi żółtkami i drobno posiekanym porem. Przyprawić do smaku, wymieszać i napełnić skorupki, posypać żółtym serem. Wyłożyć na foremkę posmarowaną masłem i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować