Jajka nadziewane wątróbką drobiową

  • wyświetlono: 69 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jajka podane inaczej na stół wielkanocny.

profilowe
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Jajka 8 szt.
Ser żółty starty 4 łyżki
Masło 2 łyżki
Olej 2 łyżki
Mały por 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka nadziewane wątróbką drobiową

  • 1. Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż nie uszkadzając skorupki. Ostrożnie ze skorupek wyjąć białka z żółtkami, a skorupki odłożyć. Białka wykorzystać do czego innego, zaś żółtka drobno posiekać. Wątróbkę podsmażyć na oleju na złoty kolor i po ostudzeniu drobno posiekać, wymieszać z posiekanymi żółtkami i drobno posiekanym porem. Przyprawić do smaku, wymieszać i napełnić skorupki, posypać żółtym serem. Wyłożyć na foremkę posmarowaną masłem i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapor

Komentarze

Podobne przepisy

jajka

Dodane przez: viki2903

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej...

Jajka zapiekane w ziemniakach

Dodane przez: Bożena1960

Jajka zapiekane w ziemniaczkach

Dzisiaj zaserwowałam moim domownikom...

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

Nadziewane paluchy

Dodane przez: beniawojt

Nadziewane paluchy

Smaczne,lekkie i chrupiące,doskonale...

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Jajka faszerowane pieczarkami,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE