Jajka nadziewane pastą jajeczną z dodatkiem szynki konserwowej,sera żółtego,szczypiorku,chrzanu oraz papryki czerwonej i rzodkiewki. Idealne na Wielkanocny stół oraz jako pyszna przekąska.
20 min
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
50 g szynki konserwowej
50 g sera żółtego
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka jogurtu naturalnego
kawałek papryki czerwonej
1 główka rzodkiewki
pieprz kolorowy
sól
Jajka nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować w osolonej wodzie. Obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
2.Żółtka zmiksować na ,,papkę,,dodać jogurt,musztardę,chrzan i lekko zmiksować. Szynkę,ser żółty,paprykę oraz rzodkiewkę drobniutko pokroić i dodać do musu chrzanowego. Dodać szczypiorek i przyprawy. Wymieszać.
Komentarze