Jajka nadziewane

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka nadziewane pastą jajeczną z dodatkiem szynki konserwowej,sera żółtego,szczypiorku,chrzanu oraz papryki czerwonej i rzodkiewki. Idealne na Wielkanocny stół oraz jako pyszna przekąska.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    50 g szynki konserwowej
    50 g sera żółtego
    1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
    2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    kawałek papryki czerwonej
    1 główka rzodkiewki
    pieprz kolorowy
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować w osolonej wodzie. Obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
  • 2. Żółtka zmiksować na ,,papkę,,dodać jogurt,musztardę,chrzan i lekko zmiksować. Szynkę,ser żółty,paprykę oraz rzodkiewkę drobniutko pokroić i dodać do musu chrzanowego. Dodać szczypiorek i przyprawy. Wymieszać.
  • 3. Jajka wypełnić farszem. Dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować