Grzanki z wątróbką drobiową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo smaczne i proste w wykonaniu grzanki z wątróbką drobiową.
Gotowe grzanki dla smakoszy wątróbki smakują wyśmienicie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bułki 2 duże,
    masło do posmarowania kromek,
    wątróbka 300 g,
    mleko 1 szkl,
    cebula 1 szt. większa,
    jajka ugotowane na twardo 2 -3 szt,
    ser żółty kawałek,
    sól i pieprz do smaku,
    olej do podsmażenia wątróbki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grzanki z wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki z wątróbką drobiową 1. Farsz;
    Wątróbkę obrać z błonek, opłukać i osuszyć.
    Zamoczyć na godzinę w mleku następnie osączyć.
    Wątróbkę oprószyć lekko mąką, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Podsmażoną, wystudzoną wątróbkę zmielić razem z ugotowanymi na twardo i obranymi jajkami a także z obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą.
    Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą.

    Przygotowanie grzanek;
    Dużą bułkę pokroić w poprzek.
    Następnie posmarować z obu stron,włożyć na blachę i upiec grzanki.
    Na gotowe grzanki nałożyć farsz z wątróbki, posypać startem serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia sera.

    Podawać gorące, polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować