Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne i smakowite jajka z farszem ziemniaczanym z cebulką. Gdy mamy ugotowane jajka możemy je przygotować w kilka minut. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka z czubkiem pokrojonych ziemniaków
    1/2 małej czerwonej cebuli
    1 łyżka majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka, rozdrabniamy widelcem lub drobno kroimy nożem.
    Ziemniaki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Do miseczki przekładamy składniki na farsz i majonez, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Farsz przekładamy do białek. Schładzamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czerwona cebula Ziemniaki gotowane Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować