Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne i smakowite jajka z farszem ziemniaczanym z cebulką. Gdy mamy ugotowane jajka możemy je przygotować w kilka minut.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka z czubkiem pokrojonych ziemniaków
    1/2 małej czerwonej cebuli
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowy,wyjmujemy żółtka, rozdrabniamy widelcem lub drobno kroimy nożem. Ziemniaki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Do miseczki przekładamy składniki na farsz i majonez, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Farsz przekładamy do białek. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować