Jajka faszerowane groszkiem

  • wyświetlono: 1975 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Wiosenne, zielone jajka faszerowane zielonym groszkiem z nutką mięty. Smaczna przekąska, podana na kolorowych liściach sałaty stanowi niezaprzeczalną ozdobę stołu.

edytaha
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
10 dag mrożonego zielonego groszku
duża szczypta suszonej mięty
sól
pieprz cayenne
majonez
do podania liście kolorowych sałat i natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane groszkiem

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół.
  • 2. Groszek wrzucić na wrzącą wodę, gotować około 10 minut, wylać na sitko, przelać zimną wodą, łyżkę odłożyć do dekoracji.
    Do miski blendera wsypać pozostały groszek, dodać wyjęte z jajek ugotowane żółtka, miętę, sól i pieprz cayenne.
  • 3. Blendować dodając stopniowo po troszku majonezu, do uzyskania dość gęstej pasty.
    Pastę nałożyć na połówki jajek, ułożyć na niej odłożony groszek lekko dociskając.
    Jajka ułożyć na liściach sałaty, oprószyć pieprzem cayenne.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miętaJajkagroszekWielkanockarnawałJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pieczarkami

Dodane przez: edytaha

Jajka faszerowane pieczarkami

Pomysł na szybką przekąskę? Jajka...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Anitka0804

Jajka faszerowane

Świetne na wielkanocny stół jajka...

Jajka faszerowane

Dodane przez: MonikaW

Jajka faszerowane

Szybkie jajka faszerowane ze składników,...

jaka nadziewane

Dodane przez: Kinia1984

Faszerowane jajka

Szukając pomysłu na przygotowanie...

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Faszerowane jajka

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane jajka

Jajka z pysznym nadzieniem. Idealnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE