Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane to świetny pomysł na śniadanie, nie tylko Wielkanocne :) Idealnie sprawdzą się także podczas imprez i spotkań towarzyskich.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 jajka ugotowane na twardo
    -1 mała dymka
    -1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    -8 oliwek do farszu+kilka do dekoracji
    -2 łyżeczki majonezu
    -sól i pieprz do smaku
    -szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy, przemywamy pod zimną wodą, osuszamy na papierowym ręczniku. Przekrawamy na pół, wydrążamy żółtka i wrzucamy je do miski.
  • 2. Do żółtek dodajemy drobno posiekaną dymkę, drobno pokrojone oliwki i odsączonego z zalewy tuńczyka. Całość rozdrabniamy widelcem. Dodajemy sól i pieprz oraz majonez. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Farszem napełniamy białka. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami i posypujemy świeżym, posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Oliwki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować