Jajka faszerowane to świetny pomysł na śniadanie, nie tylko Wielkanocne :) Idealnie sprawdzą się także podczas imprez i spotkań towarzyskich.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
-4 jajka ugotowane na twardo
-1 mała dymka
-1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
-8 oliwek do farszu+kilka do dekoracji
-2 łyżeczki majonezu
-sól i pieprz do smaku
-szczypiorek
Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy, przemywamy pod zimną wodą, osuszamy na papierowym ręczniku. Przekrawamy na pół, wydrążamy żółtka i wrzucamy je do miski.
2.Do żółtek dodajemy drobno posiekaną dymkę, drobno pokrojone oliwki i odsączonego z zalewy tuńczyka. Całość rozdrabniamy widelcem. Dodajemy sól i pieprz oraz majonez. Dokładnie mieszamy.
3.Farszem napełniamy białka. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami i posypujemy świeżym, posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze