Jajka faszerowane pastą jajeczną

  • wyświetlono: 13179 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealna przekąska nie tylko na Wielkanoc

justdoit19
  • 30min

Składniki

12 jajek
żółtka
15 dag szynki drobiowej
szczypioerk lub koperek
sól
pieprz
2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą jajeczną

  • 1. Jajka włożyć do gotującej sie wody i gotować przez 10 min. Zalać zimna wodą i poczekać aż sie wystudza. Obrać i przekroić na połowe. Delikatnie wyjąć żółtka. W misce rozknieść zółtka dodajać pokrojoną w drobną kosteczke szynke, szczypiorek, majonez(według uznania, chodzi o to by powstała jednolita masa), przyprawić. Nałożyć w środek białka można uzyć do tego szprycy lub łyżeczki

Porady

Jajka nie gotować dłuzej pownieważ zółtko zrobi sie zielone i za twarde.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

image-09mh3kd

Dodane przez: malesia3

Jajka faszerowane pastą serową

Jajka można podać na kolację ,...

Jajka faszerowane pastą z żółtym serem

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Jajka faszerowane pastą z żółtym serem

Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane...

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z groszku

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z GROSZKU

Groszek w połączeniu z jogurtem...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...


Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Połączenie jajek i tuńczyka daje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE