Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Takie faszerowane jajeczka to szybka przekąska-przystawka imprezowa a jednocześnie doskonała propozycja na śniadanie wielkanocne.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 jajek ugotowanych na twardo
    - puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym
    - 1 malutki korniszon ( może być ogórek konserwowy )
    - 1 łyżka majonezu
    - 1 łyżeczka keczupu ( pikantny lub łagodny w/g gustu)
    - sol, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję odsączonego z zalewy tuńczyka, łyżkę majonezu, łyżeczkę keczupu, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. Następnie do powstałej pasty dodaję bardzo drobniutko pokrojonego korniszona. Jeszcze raz wszystko mieszam i powstałym farszem nadziewam białka jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować