Jajka faszerowane pastą z makreli

4.49 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne i pyszne jajka.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 szt,
    makrela 1 szt,
    cebula 1/2 szt,
    ogórek konserwowy 1 szt,
    majonez 2 łyżeczki,
    posiekany koperek 3 łyżeczki,
    sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przekąski

Jajka faszerowane pastą z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, następnie przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Z makreli usunąć ości, cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę, żółtka rozdrobnić widelcem. Składniki połączyć, dodać majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Wgłębienia po żółtkach napełniać przygotowaną pastą. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka. Jajka posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować