Jajka faszerowane pastą z makreli

  • wyświetlono: 1029 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczne i pyszne jajka.

zdjecie11
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

jajka 5 szt,
makrela 1 szt,
cebula 1/2 szt,
ogórek konserwowy 1 szt,
majonez 2 łyżeczki,
posiekany koperek 3 łyżeczki,
sól, pieprz,

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z makreli

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, następnie przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Z makreli usunąć ości, cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę, żółtka rozdrobnić widelcem. Składniki połączyć, dodać majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Wgłębienia po żółtkach napełniać przygotowaną pastą. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka. Jajka posypać posiekanym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajka faszerowanemakrela

Komentarze

Podobne przepisy

s

Dodane przez: sylwin03

Jajka nadziewane pastą brokułową

Jajka nadziewane pastą brokułową

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Dodane przez: dorota w

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Jajka faszerowane prostym nadzieniem...

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

jajka

Dodane przez: viki2903

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej...

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE