Jajka faszerowane brokułem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Są pyszne , znikają z talerza w mgnieniu oka.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •3 jajka
    •brokuły mrożone 200 g
    •1/2 łyżeczki czubricy zielonej
    •sól do smaku


    •do dekoracji - 6 ziaren ziela angielskiego, kawałek marchewki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na sito, żeby obciekły i wystygły.
    Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przekroić w poprzek, w ząbki, tak żeby powstał kapturek.

    Wyjąć żółtka. W miseczce rozetrzeć widelcem brokuły i żółtka. Dodać czubricę i szczyptę soli.

    Masę nałożyć do białka. Można łyżeczką, ale chyba wygodniej jest użyć rękawa cukierniczego.

    Przyłożyć drugą część białka i docisnąć.

    Można udekorować wg fantazji. Np. zrobić oczy z ziela angielskiego i dziobki z marchewki, i mamy gotowe pisklaki.
    Smacznego, miłej zabawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować